Cu accent pe calitate, siguranță și eficiență, după 7 ani de prezență în România, Blejkan Construct s-a impus ca lider în industrie

În peisajul vibrant al industriei de construcții din România, BLEJKAN CONSTRUCT se distinge prin inovație, calitate și angajament față de clienții săi. Prin muncă asiduă și dedicare, BLEJKAN CONSTRUCT s-a impus ca lider de piață în domeniul reabilitării infrastructurii subterane.

Unul dintre factorii cheie care contribuie la succesul companiei este decizia de a utiliza tehnologii de ultimă oră și a practicilor durabile în toate proiectele sale. Cu cele mai recente tehnici și materiale de construcție, compania se asigură că fiecare rețea pe care o reabilitează nu numai că îndeplinește, dar și depășește standardele din industrie pentru siguranță, durabilitate și eficiență.

Fondată cu pasiune și determinare în 2007, primele contracte ale companiei au vizat renovarea căminelor rețelelor de canalizare. De atunci, BLEJKAN a cunoscut o creștere constantă, evoluând de la 17 de angajați la peste 251 de oameni la nivel internațional.

Astăzi, obiectivul BLEJKAN HOLDING este să ofere clienților săi atât materiale de calitate prin cele două companii.

POLINER – producător certificat de linere adaptate exigențelor cerințelor proiectelor și MARPLAST – producător certificat pentru conducte din poliesteri armați cu fibră din sticlă, cât și servicii de execuție lucrări prin companiile de construcții specializate în tehnologii fără săpătură în România, Polonia și Germania.

Cu o viziune ambițioasă compania poloneză a înființat în 2017 sucursala din România aducând și în mediul românesc al ingineriei sanitare un angajament ferm față de excelență, fiabilitate și satisfacție a clienților.

BLEJKAN CONSTRUCT ESTE PRINCIPALUL ANTREPRENOR DIN ROMÂNIA ÎN LUCRĂRILE DE REABILITARE DE CONDUCTE FĂRĂ SĂPĂTURĂ

Începând cu anul 2023, prin lucrările contractate, au devenit principalul antreprenor în reabilitări No-Dig!

Deși începutul în România a fost timid, primul proiect vizând una din cele mai provocatoare lucrări din domeniul – reabilitarea racordurilor – prin tehnologia TOP HAT, în mai puțin de doi ani BLEJKAN Construct a reabilitat prin relining si CIPP peste 27 km de rețele de canalizare și apă potabilă.

Pentru companie, cheia succesului a fost să se concentreze pe obiective, nu pe obstacole! Cu toate provocările aduse de restricțiile instaurate în pandemiei au finalizat cu succes reabilitarea colectorului principal din Abrud, parte din contractul european AB3 – CL8 „Extindere și reabilitare rețele de apă și apă uzată în aglomerările Abrud și Baia de Arieș, Extinderea sistemelor de apă în Arieșeni”. Au utilizat atât tehnologia de relining pentru 180m colector cu forma ovoida, cât și CIPP pentru 2.500 km de rețele de canalizare.

Implicarea companiei, testarea riguroasă, măsurile de control al calității și respectarea standardelor din industrie garantează durabilitatea și fiabilitatea altor două proiecte europene care s-au desfăsurat concomitent între 2022 și 2024, și au fost recepționate cu succes.

DJ-CL-22 „Reabilitare conductă aducțiune Isvarna-Craiova, fir II Tronson VI” în 20 luni – 7,6 km DN 1050 PN 10 & PN12.

DJ-CL-17 – „Reabilitare stație de clorinare și amenajare incintă Isvarna. Reabilitare și extindere conductă aducțiune Isvarna-Craiova, fir II Tronson I” – în 24 de luni s-au executat 2381 m DN 1050 PN 10 relining și 729,60m CIPP.

Bazându-se pe o echipă puternică cu abilități tehnice desăvârșite, au preluat de la antreprenorul general inclusiv instalarea conductelor prin săpătură. Astfel, din 2024, în cadrul proiectului ”DJ-CL-08 Reabilitare GA Craiova și Coțofenii din Dos. Reabilitare dren Gioroc. Reabilitare aducțiune Ișalnița-Șimnic” vom instala prin săpătură cca 4 km de conducta biaxială PAFSIN produsă prin înfășurare și cu mufă zăvorâtă.

În același timp cu instalarea prin săpătură am continuat și instalarea prin relining a conductei de apă potabilă a celor 7927 m DN 800 PN 10 SN 5000 N/m².

PROVOCĂRILE DIN MEDIUL URBAN SUNT MULT MAI MARI!

Lipsa spațiului, congestionarea traficului, deteriorarea altor utilități, accesul restrâns la locuințe sau micile afaceri de familie, perturbările de mediu, toate aceste neajunsuri urbane au fost diminuate major prin introducerea tehnologiilor fără săpătură în mediul urban.

Astfel s-a asigurat un proces de reconstrucție rapid și performant. Și pentru că

„Ne pasă de inimile orașelor!”, folosind tehnologiile fără săpătură în proiectele realizate sau în curs de execuție în centrul unor importante orașe din România, cum ar fi Abrud, Brăila, București, Craiova, Drobeta Turnu Severin s-au atenuat multe din riscurile asociate cu metoda tradițională de instalare.

Istoric, Drobeta a fost prima cetate din piatră ridicată în Dacia (103-105), un castru roman de apărare, inițial pentru a adăposti 500 de soldați care asigurau paza podului, astăzi – Drobeta Turnu Severin este unul dintre cele mai frumoase orașe la Dunăre.

În luna iunie 2023 s-a semnat contractul pentru proiectul finanțat prin fonduri europene ”CL 1 – Lot I: Extindere și reabilitare sisteme de alimentare cu apă și canalizare menajeră în Municipiul Drobeta Turnu Severin”.

În calitate de subcontractor compania Blejkan Construct a demarat lucrările de reabilitare prin CIPP – tehnolologia de polimerizare prin abur – a 6,2 km rețele de apă potabilă și canalizare, inclusiv 305 racorduri existente.

Un alt oraș dunărean cu o istorie tumultoasă, Brăila este unul din orașele din România ale cărui rețele edilitare au peste 100 de ani. Acum, în cadrul celor două proiecte europene ”CL1 Lot 1 – Proiectare și execuție lucrări rețele de alimentare cu apă și canalizare Municipiul Brăila (zona Nord) – UAT Brăila” și ”Brăila CL1 Lot 2 – Proiectare și execuție lucrări rețele de alimentare cu apă și canalizare Municipiul Brăila (zona Sud) – UAT Brăila”, am început reabilitarea celor 42 de km de rețele de apă potabilă și canalizare. S-a început curățarea conductelor îndepărtând depozitele minerale, rădăcinile, obiectele străine etc.

Expertiza BLEJKAN CONSTRUCT constă în utilizarea cu succes tehnologiilor No-Dig, printre care căptușirea conductelor în șantier (CIPP), relining, close-fit, swageling, reabilitarea racordurilor de canalizare. Prin utilizarea acestor tehnici avansate, compania este capabilă să instaleze și să reabiliteze conducte subterane de utilități, reducând semnificativ termenele și costurile de construcție, păstrând în același timp integritatea infrastructurii înconjurătoare.

Și să nu uităm, rețelele edilitare sunt o parte vitală a infrastructurii unei comunități.

Neglijarea acestor conducte poate duce la avarii costisitoare cauzând riscuri fie pentru siguranța publică, fie lipsa apei potabile sau calde și poluarea mediului și mai poate genera costuri suplimentare semnificative pentru cei care le operează.

Își doresc o colaborare eficientă cu autoritățile locale și centrale pentru asigurarea funcționării în parametrii optimi ale rețelelor edilitare și pentru evitarea avariilor costitoare.

Într-o lume în care conservarea resurselor și reducerea emisiilor de carbon au o importanță tot mai mare, tehnologiile fără săpătură reprezintă o soluție eficientă pentru reabilitarea infrastructurii subterane. Aceaste metode nu doar mențin comunitățile funcționale, ci contribuie și la un mediu mai verde și la o infrastructură mai eficientă.