Un mediu înconjurător mai curat prin tehnologia Bluecon® oferită de OptGroup

Blueconizarea este o metodă nouă, mecano-chimică, de epurare a apei uzate menajere în scopul optimizării circuitului apei. Posibilitatea de a blueconiza apa uzată provenită de la comunități rurale sau urbane în apă ce poate fi deversată în emisari naturali, sau folosită în irigații, se încadrează într-o politică sustenabilă de protecție a mediului și reutilizare a apei.

Principalul avantaj față de stațiile de epurare clasice, este dat de faptul că nu funcționează cu bacterii și indiferent de numărul de persoane conectate la rețeaua de canalizare care deversează apa uzată, stația de epurare va funcționa chiar și pentru localități unde numărul populației este sub 2000 de locuitori.

  • Cei 5 pași propusi de OptGroup prin tehnologia Bluecon® pentru un mediu înconjurător mai curat!

rsz_dsc_8995

1. Filtru grosier > 1mm.
2. Procesul fizic de epurare începe cu modulul de Super-Flotație ce constă într-un reactor sub presiune și o unitate de separare (flotație). In reactor apa uzată este tratată prin destabilizarea sarcinii moleculare superficiale. Moleculele sunt forțate să adere între ele formând aglomerări moleculare tot mai mari. În unitatea de flotație aceste aglomerări sunt separate în partea de nămol și partea de apă.
Nămolul este transportat pe linia nămolului spre deshidratare, stabilizare și igienizare.
3. Apa este tratată în continuare în modulul de Super-Filtrare pentru înlăturarea restului de particule.
4. Bacteriile și alte microorganisme patogene sunt neutralizate în Modulul de Dezinfecție.
5. Ultimul pas constă în îmbunătățirea calității efluentului pentru a asigura parametrii impuși prin NTPA001
***** Apa blueconizată poate fi evacuată în emisar sau folosită ca resursă valoroasă în irigații.

 

rsz_dsc_8984

 

 

”Tehnologia Bluecon se utilizează cu succes pentru apa menajeră uzată provenită de la populație, apă menajeră industrială provenită din levigat, abatoare, fabrici de procesare din industria alimentară, industria auto, etc.
Eliminând sensibilitățile pe care le-ar putea avea folosirea bacteriilor în procesul de epurare, alternativă propusă de către noi prin procesul fizico-chimic, este unul stabil, adică indiferent de calitate sau cantitatea influentului, procesul rămâne stabil și continuu, atingând parametrii solicitați prin legislație și funcționând chiar și cu încărcărcări de sub 5%.” ne-a declarat Ionuț Coman, Director General OptGroup.

 

 

 

 

 

Unitatea Bluecon este concepută ca un produs, compus din echipamente cu montaj și nu necesită dimensionare statică sau hidraulică. Proiectarea stației de epurare constă doar în proiectarea platformei betonate, a clădirii tehnologice în cazul în care nu se optează pentru varianta containerizată, a incintei și a rezervorului tampon ce poate fi ales în varianta supraterană prefabricată sau în varianta îngropată sub clădirea tehnologică.

Spre deosebire de investițiile mari, costisitoare necesare în tratarea biologică (convențională) a apelor uzate menajere, OptGroup oferă unități compacte și modulare Bluecon® ce pot fi implementate fără lucrări complexe de infrastructură, construcții și instalații. Stațiile de epurare pot fi livrate în variantă containerizată sau pe șasiuri metalice (skid-uri) ușor de montat în clădiri tehnologice.

rsz_dsc_8981

 

 

 

Stațiile de epurare sunt potrivite pentru comunități între 400-500.000 l.e. prin folosirea mai multor unități dispuse în paralel.
Stațiile de epurare împreună cu unitățile Bluecon au fost gândite din faza de concept cu ideea de protejare a mediului înconjurător printr-o amprentă CO2 și H2O cât mai mica. În acest sens ne mândrim cu un consum redus de energie electrică per metru cub de apă epurată. Mai mult de atât, stațiile de epurare pot fi la cerere autonome energetic!

 

 

 

 

 

 

 

Cu OptGroup aveți certitudinea implementării în proiectele dvs. a unei tehnologii dedicate protejării mediului înconjurător, ușor și ieftin de operat și întreținut și totodată modernă!

rsz_dsc_8955